Reuneste toate datele care se referã la caracterizarea geotehnicã a taluzului. Parametrii geotehnici de inserat trebuie sã fie atribiuti plecând de la stratul superior (vezi si § Conventii).
Strat: Numãrul stratului 1, 2, 3, 4, etc.
DB: Bazã de date de terenuri cu caracteristici geotehnice.
Greutate volumicã: Greutatea volumicã a stratului în unitatea de mãsurã specificatã, în prezenta terenului imers în panza freatica introduceti greutatea saturatã în cãsuta corespunzãtoare.
Greutatea saturatã: Greutatea volumicã a stratului în unitatea de mãsurã specificatã.
Coeziunea: Coeziunea terenului în unitatea de mãsurã specificatã. În prezenta pânzei freatice, pentru analiza coeziunii nedrenate, trebuie introdusã o valoare nedrenatã în cãsuta succesivã Coeziune nedrenatã/aparentã .
Unghiul de frecare internã maxim: Reprezintã unghiul de rezistentã al terenului în grade; în prezenta pânzei freatice introduceti parametrul efectiv. Pentru analiza nedrenatã introduceti zero.
Unghiul de frecare internã rezidual: Reprezintã ungiul de rezistentã al terenului în grade când s-a mobilizat deja alunecarea de teren; acest parametru este necesar în metoda DEM pentru analiza cu redistribiurea tensiunilor.
Modulul K: Modulul lui Winkler al terenului în unitatea de mãsurã specificatã, parametru necesar numai pentru analiza cu ajutorul metodei DEM. (Metoda Elementelor Discrete).
Permeabiliate: Specificati dacã stratul este permeabil sau impermeabil; în prezenta pânzelor freatice învecinate trebuie definit permeabil stratul în care se gãseste pânza si asignatã piezometria respectivã.
Texturi: Pozitionati-vã pe aceastã cãsutã si faceti click dreapta, va fi vizualizatã paleta de culori din care se poate alege si asocia stratului corespondent. Ca alternativã, este posibilã asignarea texturilor care se aflã în partea dreaptã a ferestrei de dialog: alegeti cu un click al mouse-ului textura si tinând apãsat butonul mouse-ului, deplasati-vã celula aferentã stratului.
Texturile vizualizate în fereastra "Caracteristici geotehnice" sunt instalate separat prin fisierul de Texturi furnizat de GeoStru. Acestea sunt externe programului, pot fi modificate sau integrate/completate actionând în fisierul lor de instalare. Pot fi de asemenea modificate direct în program deschizând un editor intern de texturi cu dublu click pe textura de modificat.
|
Dacã lista de texturi este goalã trebuie sã instalati fisierul sau sã setati corect parcursul din meniul Preferinte.
|
Descriere: Pozitionati-vã pe celulã si scrieti un text; acesta va fi afisat în legenda stratelor.
Parametrii geotehnici de folosit. Unghiul de frecare
• | unghiul de frecare maxim: acest parametru este recomandat pentru nisipuri si pietrisuri cu grad mare de îndesare (densitatea relativã > 70%) sau oricum în versanti în care nu se inregistreazã alunecãri de teren; |
• | unghiul de frecare rezidual: acest parametru este recomandabil pentru verificarea versantilor în alunecare;; |
• | unghiul de frecare critic: acest parametru se poate afla pe baza celui maxim/de vârf printr-o formulã propusã de cãtre Terzaghi si este recomandat pentru nisipuri si pietrisuri cu îndesare slabã (densitatea relativã < 20%). |
|
© GeoStru Software