Software pentru analiza stabilitãtii versantilor pentru terenuri afânate sau de roci cu metodele traditionale ale geotehnicii (Echilibru limitã) si metoda Elementelor Discrete cu care se pot afla deplasãrile versantului si se poate verifica cedarea progresivã. În conditii seismice programul realizeazã atât analiza staticã cât si analiza dinamicã.
Module Optionale:
QSIM (Dynamic Analysis): Metodã numericã pentru analiza stabilitãtii versantilor în conditii seismice prin integrare directã si suprapunere modalã, cu metoda Newmark (1965). Calculeazã deplasãrile permanente ale masei în alunecare prin integrarea accelerogramei relative. Se pot de asemenea genera accelerograme artificiale compatibile cu algoritmii SIMQKE, Sabetta F., Pugliese A.: Estimation of Response Spectra and Simulation of Nonstationary Earthquake Ground Motions.
Slope 3D: Generarea automatã a modelelor digitale 3D plecând de la fisiere GIS, DXF sau Text. Import de fisiere din SRTM (SRTM este un software GeoStru ce permite generarea unui model 3D prin simpla selectare a unei arii pe Google Maps). Sectiunile de analizat cu Slope sunt create automat si dinamic direct pe modelul tridimensional.
DEM (Discrete Element Method): Model numeric avansat pentru analiza stabilitãtii versantilor în conditii statice si dinamice. Model de calcul sofisticat de analizã liniarã si neliniarã, cu distributie a stãrilor tensionale pe baza comportamentului terenului ductil sau fragil.
M.R.E. (Mechanically Reinforced Earth): Proiectarea si verificarea lucrãrilor de sustinere din pãmânt armat. Sunt efectuate verificãri la: smulgere si cedare pentru armãturi de tip bare, fâsii sau geosintetice, stabilitate localã (Tieback), stabilitate globalã (Compound), verificãri ale unui corp rigid la alunecare, sarcinã limitã, rãsturnare. Normative: NTC 2008, GRI(Geosynthetic Research Institute), BS8006/1995 ( Code of practice for strengthened/reinforced soils and other fills), FHWA (Federal Highway Administration).
|